Na Veľkú noc nesmie chýbať – neodolateľný PARÍŽSKY KRÉM, ktorý sa skvele hodí do všetkých dezertov!

Nielen na vianočné či veľkonočné sviatky,  ale aj kedykoľvek inokedy počas roka sa vám tento recept bude určite skvele hodiť.

Parížsky krém dotiahne vaše dezerty do absolútnej dokonalosti.

Neváhajte ho vyskúšať do tort, rolád, zákuskov, alebo len tak, napríklad s čerstvým ovocím.

Potrebujeme:

250 ml smotany na šľahanie
100 g kakaa
500 g masla
350 g kryštálového cukru

Postup:

Do hrnca nalejeme smotanu s cukrom. Preložíme na platňu a privedieme do varu – to je základ pre budúci krém – smotana musia zovrieť a cukor v nej musí byť rozpustený.

Vriacu tekutinu zložíme z platne a pridáme kakao. Dôkladne rozmiešame metličkou.

Takto pripravenú zmes necháme poriadne vychladnúť. Potom do tejto zmesi pridáme maslo (ideálne nakrájané na menšie kúsky) a celú zmes vyšľaháme.

Šľahanie krému trvá približne 13-15 minút. Správne ušľahaný krém má nadýchanú konzistenciu (ako pena) a že je hotový spoznáme tak, že zbledne a zväčší svoj objem – vtedy môžeme prestať šľahať.

Pozor aby ste krém neprešľahali tak, že bude až príliš riedky.

Používame na plnenie tort, do rolád, závinov, na zákusky a vynikajúci je aj na vianočné pečivo (napríklad na parížske rožky či do laskoniek).

Zdieľajte tento skvelý recept na parížsky krém so svojimi priateľmi. Určite si tiež radi pochutnajú!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*