Išler kolieska! Najchutnejšia cukrovinka na každom vianočnom stole…

Prísady

Cesto:

  • 200 g masla
  • 300 g +2 lyžice hladkej múky
  • 100 g práškového cukru
  • 2 žĺtka
  • 4 lyžice kakao

Krém:

  • 0,5 dl  smotany na šľahanie
  • 200 g tmavej čokolády

Poleva:

  • 100 g tmavej čokolády
  • 1 lyžica oleja

 

Postup:

Maslo vyšľaháme do peny, pridáme práškový cukor a vaječný žĺtok a vyšľaháme, aby sa hmota spojila.

Zmiešajte 300 g múky a kakao a postupne pridajte do maslovej hmoty, vymiešajte do hladka. Zabaľte do  fólie a nechajte v chladničke 30 minút.

Pracovnú plochu posypte trochou múky a cesto vyvaľkajte na hrúbku asi 3-4 mm.  Vykrajujte kruhy, pečieme ich na plechu na papieri na pečenie vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C asi  15 minút.

Zahrejte smotanu a roztopte v nej 200 g čokolády. Nechajte vychladnúť a vyšľahajte do peny. Trochu krému si odložíme na zdobenie.

Krémom spájajte po dve sušienky,

Čokoládu a olej roztopte vo vodnom kúpeli, vymiešajte do leskla.

Kolieska namáčame do čokoládovej polevy a necháme stuhnúť. Vrch ozdobíme krémom.

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*