Poleva:
- 150 g tmavej čokolády
- 150 g masla
Postup:
Z múky, masla, cukru, prášku do pečiva, smotany a trochu mlieka vymiešame hladké, elastické a nelepivé cesto. Cesto rozdelíme na päť časti. Z každej vymiesime bochník a odložíme na dve hodiny do chladničky.
Potom cesto vyvaľkáme a upečieme 5 tenkých plátov. Pečieme na obrátenej strane plechu, pred pečením popicháme cesto vidličkou, pečieme vo vyhriatej rúre pri asi 180-190°C, dávame pozor, aby pláty zostali svetlé! Upečené pláty necháme vychladnúť!
Múku rozmiešame v asi 2 dl mlieka, Zvyšné mlieko dáme variť s cukrom, Keď začne vrieť, pridáme rozmiešanú múku a necháme zľahka povrieť asi 5 minút. Odstavíme zo sporáka. Do horúceho krému pridáme maslo a čokoládu, Miešame, kým sa všetko rozpustí, mixérom vymiešame do jednotnej hmoty.
Ešte horúcim krémom plníme pláty. Zľahka zatlačíme, aby sa pláty zlepili. Koláč odložíme do chladu na 3-4 hodiny.
Čokoládu a maslo rozpustíme vo vodnom kúpeli, vymiešame do hladka.
Vychladnutý koláč polejeme čokoládovou polevou.
Leave a Reply