Ihneď mäkké medovníkové guličky! Lahodné, voňavé a vôbec nie sú suché…

Prísady:

Cesto:

  • 450 g hladkej múky
  • 100 g práškového cukru
  • 100 g medu
  • 80 g masla
  • 2 vajcia
  • 1 kávova lyžička jedlá sóda
  • trochu  prášku do pečiva
  • Zmes perníkového korenia

Ešte budeme potrebovať:

  • zmiešaný ovocný džem odolný voči pečeniu

Glazúra:

  • 2 vaječné bielky
  • 200 g práškového cukru
  • trochu vody
  • Tmavá čokoláda
  • 1 PL oleja

Postup:

Všetky ingrediencie na cesto vymiešame na jednotné cesto. Cesto odložíme na niekoľko hodín do chladničky. Rozdelíme ho na dve časti, Každú časť vyvaľkáme na dlhý valec a pokrájame ho na veľkosť akú chceme mať. Z každého kúsku urobíme guľku, urobíme do nej v strede prstom priehlbinu a vložíme  do nej trochu džemu. Otvor stlačíme prstami a urobíme guľku. Gule uložíme na plech na  vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 170°C asi 6-8 minút, nie viac lebo budú suché. Necháme vychladnúť.

Bielka vyšľahajte s cukrom  nad parou, zahrejte asi na 70°C, odložíme s ohňa, vymiešajte niekoľko minút elektrickým šľahačom a pridajte trochu vody. Dobre premiešajte. Ak chceme farebnú glazúru pridáme potravinárske farbivo.

Tmavú čokoládu a olej roztopíme vo vodnom kúpeli a vymiešame do leskla.

Vychladené perníky obalíme v glazúre alebo v roztopenej čokoláde. Necháme uschnúť! Dobrú chuť!

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*