Neprekonateľné Žerbo rezy! Z vianočného stola vždy zmiznú behom chvíle…

Suroviny:

Cesto:

  • 400 g  hladkej múky,
  • 250 g  masla,
  • 2 PL práškového cukru,
  • 20 g  čerstvého droždia,
  • trochu mlieka,
  • 1 vajce,
  • 1  žĺtok.

Plnka:

  • 3 dcl marhuľového džemu,
  • asi 300 g  mletých orechov,
  • 150-200g práškového cukru.

Čokoládová poleva:

  • 40 g masla
  • 150 g horkej čokolády
  • 50 g mliečnej čokolády

Postup:

Z vlažného mlieka, droždia a cukru urobíme kvások. V múke rozdrobíte maslo, pridáte vajce, práškový cukor a nakoniec pridáme kvások. Dobre vymiesime a necháme pol hodiny odpočívať. Rozdelíme na tri bochníky.

Jeden bochník rozvaľkáme a položíme na vymastený plech, natrieme ho džemom, posypeme orechmi a cukrom, na vrch položíme druhé vyvaľkáme cesto, natrieme džemom a posypeme zvyšnými orechmi a cukrom. Na vrch položíme tretie cesto a necháme asi 20 minút odpočívať. Potom pečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C asi 25 minút. Koláč necháme vychladnúť pri izbovej teplote.

Čokoládová poleva

Vo vodnom kúpeli rozpustíme 40 g masla, 150 g horkej čokolády a  50 g mliečnej čokolády. Vymiešame do leskla.

Vlažný koláč polejeme čokoládovou polevou. Necháme čokoládu stuhnúť. A môžeme pokrájať! Dobrú chuť!

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*