Suroviny:
Cesto:
- 400 g hladkej múky,
- 250 g masla,
- 2 PL práškového cukru,
- 20 g čerstvého droždia,
- trochu mlieka,
- 1 vajce,
- 1 žĺtok.
Plnka:
- 3 dcl marhuľového džemu,
- asi 300 g mletých orechov,
- 150-200g práškového cukru.
Čokoládová poleva:
- 40 g masla
- 150 g horkej čokolády
- 50 g mliečnej čokolády
Postup:
Z vlažného mlieka, droždia a cukru urobíme kvások. V múke rozdrobíte maslo, pridáte vajce, práškový cukor a nakoniec pridáme kvások. Dobre vymiesime a necháme pol hodiny odpočívať. Rozdelíme na tri bochníky.
Jeden bochník rozvaľkáme a položíme na vymastený plech, natrieme ho džemom, posypeme orechmi a cukrom, na vrch položíme druhé vyvaľkáme cesto, natrieme džemom a posypeme zvyšnými orechmi a cukrom. Na vrch položíme tretie cesto a necháme asi 20 minút odpočívať. Potom pečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C asi 25 minút. Koláč necháme vychladnúť pri izbovej teplote.
Čokoládová poleva
Vo vodnom kúpeli rozpustíme 40 g masla, 150 g horkej čokolády a 50 g mliečnej čokolády. Vymiešame do leskla.
Vlažný koláč polejeme čokoládovou polevou. Necháme čokoládu stuhnúť. A môžeme pokrájať! Dobrú chuť!
Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply