Čokoládové krémové rezy – mäkký piškótový koláč a chutný smotanový krém! Nič lepšie ako toto nemôže byť…

Mäkký piškótový koláč zalievaný kávou a smotanový krém, to je niečo fantastické!

Prísady:

 Piškótový plát

  • 6 vajec
  • 6 lyžíc polohrubej múky
  • 6 lyžíc cukru
  • 2 lyžice nesladeného kakaového prášku
  • 1 vrecúško prášku do pečiva
  • 1 štipka soli

Na zalievanie:

  • 0,3 dl uvarenej čiernej kávy
  • 0,4 dl vlažného mlieka

Krém.

  • 1 balenie smotanového pudingového prášku
  • 4 lyžice cukru
  • 5 dl mlieka
  • 3 dl  smotany na šľahanie
  • 2 lyžice práškového cukru

Na zdobenie

  • 150 g  strúhanej čokolády

Postup:

Bielka vyšľahajte so štipkou soli na tuhý sneh, žĺtky zmiešame s cukrom do peny, Múku zmiešame s kakaom a práškom do pečiva a zmiešame so žĺtkovou penou, nakoniec opatrne pridáme tuhý sneh, jemne premiešame. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri 180°C asi 35 minút. Hotový koláč necháme vychladnúť, odstránime papier na pečenie.

Uvarenú kávu zmiešame s mliekom.

Vychladnutý korpus rozrežeme na polovice, na dva tenké pláty a polejeme kávovým mliekom.

Pudingový prášok rozmiešame v troche mlieka, zvyšné mlieko a cukor dáme variť, keď začne vrieť pridáme rozmiešaný puding a uvaríme do hustá. Necháme vychladnúť.

Smotanu vyšľaháme s práškovým cukrom na tuhú šľahačku a zmiešame s vychladnutým pudingom.

Spodný plát natrieme krémom a posypeme strúhanou čokoládou, na to položíme druhý plát a natrieme ho zvyšným krémom a posypeme zvyšnou strúhanou čokoládou. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Odložíme do chladničky asi na 1-2 hodiny. Dobrú chuť!

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*