Hrnčekové medovníky ihneď mäkké! Vyskúšali sme nespočetné množstvo receptov a tento je najlepší…

Na meranie ingrediencií použite 2,5 dl hrnček. Vyskúšali sme nespočetné množstvo receptov, kým sme  našli tento, odvtedy nepečieme nič iné, sú veľmi chutné a naozaj s tým nie je príliš veľa práce..

Prísady:

  • 1 kg hladkej  múka
  • jeden a pol hrnčeka práškového cukru
  • 3 čajové lyžičky sódy bikarbóny
  • 1 lyžica zmesi perníkového korenia
  • 300 g  masla
  • 1 hrnček medu
  • 3 vajcia

Postup:

Zmiešame múku, práškový cukor, perníkové korenie a jedlú  sódu  vo veľkej miske.

Potom pridajte mierne roztopený margarín. Nakoniec pridáme med a vajcia. Vymiesime na rovnomerné cesto a rozdelíme na tri  rovnaké časti. Cesto postupne vyvaľkáme na dobre pomúčenej doske na hrúbku asi 4-5 mm a vykrajujeme  tvary podľa vlastnej fantázie. Ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C  presne 10 minút. Nie viac!

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*