Perníkové kocky so slivkovým lekvárom! Toto je 100 krát lepšie ako plnené zákusky…

Na meranie sa používa 200 ml šálka

Prísady

Cesto:

  • 2,5 šálky hladkej múky – 325 g
  • 1 šálka cukru – 200 g
  • 1 čajová lyžička sódy bikarbóny
  • 1 čajová lyžička perníkového korenia (alebo škorice)
  • 1 čajová lyžička kakaa
  • 2 šálky  mlieka
  • 5 lyžíc oleja – 50 ml
  • 2 lyžice slivkového lekváru
  • 2 lyžice medu

Na plnenie:

  • 5 lyžíc slivkového lekváru
  • 50 g  tmavej čokolády

Poleva:

  • 150 g čokolády na varenie
  • 60 g margarínu
  • 2 lyžice oleja

Postup:

Múku, cukor, sódu bikarbónu, perníkové korenie a kakao zmiešame. Pridáme mlieko, olej, lekvár a med a vymiešame hladké cesto.

Na plech, vystlaní papierom na pečenie, vylejeme polovicu cesta, rovnomerne rozotrieme a pečieme vo vyhriatej rúre pri 170°C asi 10-15 minút.

Kým sa perník pečie pripravíme si slivkový lekvár a nastrúhane tmavú čokoládu.

Keď koláč v rúre stvrdne a vytvorí sa na povrchu kôra, vyberieme ho z rúry a natrieme ho slivkovým lekvárom a potom ho posypeme strúhanou čokoládou.

Teraz opatrne nalejeme zvyšok cesta na vrch a opatrne ho rovnomerne rozotrieme na celý povrch koláča. Koláč dáme späť do rúry a pečieme ešte ďalších 20 minút. Urobíme si test ihlou, či je koláč upečený. Koláč necháme mierne vychladnúť a polejeme ho čokoládovou polevou. Necháme vychladnúť!

Čokoládová poleva:

Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, margarín a olej, vymiešame do leskla.

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*