Dnes vás oboznámime s úžasne jednoduchým receptom na maďarský krémeš. Chuť orechov a vanilkového krému úplne zamatovej konzistencie, je dokonalá. Každé sústo sa stáva kulinárskym pôžitkom. Dezert nájdete aj na pultoch kvalitných cukrární.
Niet divu. Je naozaj luxusnou záležitosťou a vždy sa zje do posledných odrobiniek.
INGREDIENCIE:
80 g cukru kryštál
100 g mletých orechov
100 g rozdrvených piškót
5 vaječných bílkov 2 žĺtky
50 ml oleja
1 lyžičku prášku do pečiva
KRÉM
3 žĺtky
2 balenia zlatého klasu (originálny krémový prášok s vanilkovou príchuťou)
5 lyžíc cukru kryštál
700 ml mlieko
100 g masla
300 ml smotany na šľahanie
POSTUP
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh s polovicou cukru. Žĺtky vyšľaháme so zvyšným cukrom, pridáme olej a postupne aj mleté orechy zmiešané s rozdrvenými piškótami. Jemne premiešame spoločne so snehom a navrstvíme na plech vyložený papierom na pečenie. Najvhodnejši je plech 40 × 28 cm. Pečieme pri teplote 180 stupňov 8-10 minút. Keď cesto vychladne, pozdĺžne ho rozrežeme napoly.
Teraz prichádza na rad krém. 500 ml mlieka dáme variť a vo zvyšnom mlieku rozmiešame zlatý klas, žĺtky a cukor. Keď mlieko začne vrieť, odstavíme z plameňa a vmiešame pudingovo-žĺtkovú zmes. Rozmiešame a vrátime na mierny plameň. Za stáleho miešania varíme, kým nevznikne hustý hladký krém. Maslo našľaháme v samostatnej mise a potom po lyžičkách vmiešame do vychladnutého pudingového krému. Vyšľaháme si smotanu do tuhej šľahačky.
Na prvý plát cesta navrstvíme pudingový krém, preložíme druhým plátom cesta a nakoniec navrstvíme na vrch ušľahanú šľahačku. Ozdobíme čokoládovými pilinkami a dáme cez noc vychladiť.
Zdieľajte tento fantastický recept na dokonalý orechový krémeš aj s vašimi priateľmi! Určite si na ňom tiež pochutnajú!
zdroj: kolaci.biz
Leave a Reply