Pri varení fazule robí TÚTO chybu takmer každá žena v domácnosti! Tu je návod, ako to urobiť správne…

Strukoviny – sója, cícer, šošovica, hrach a fazuľa – sú veľmi bohaté na živiny. Podľa odborníkov môže naše telo efektívne využívať viac ako polovicu živín, ktoré obsahujú.

Ženy v domácnosti spravidla robia rovnaké chyby pri varení strukovín. Stojí za to dodržiavať niektoré pravidlá a potom budú variť efektívnejšie a rýchlejšie. Keďže tieto semená sú dostatočne tvrdé v sušenej forme, niekoľko hodín pred varením je dobré ich namočiť a potom môžeme skrátiť čas varenia.

Najlepšie je namočiť ju na celú noc.

Ďalšou chybou, ktorú robia niektoré gazdinky je, že dajú  strukoviny do horúcej  vody, namočenú fazuľu vždy opláchnite v studenej vode a dajte variť do studenej, inak fazuľa zostane tvrdá a so silnou škrupinou, bez ohľadu na to, ako dlho ju varíte.
Na namáčanie vody zmiešajte filtrovanú vodu a prevarenú vodu v pomere polovica na polovicu.

Deň pred varením  namočte fazuľu. Keď fazuľa absorbuje vodu, znova na ňu nalejte trochu studenej vody.

Voda v ktorej sa fazuľa namáčala by sa  nikdy nemala  nepoužívať na varenie. Týmto môžeme zabrániť tomu, aby fazuľa spôsobila nadúvanie počas konzumácie.

Sú pre Vás tieto informácie užitočné! Zdieľajte tento príspevok s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*