Hippokrates raz povedal, že jediná potravina, s ktorou môžeme urobiť to najlepšie pre naše zdravie, je olivový olej. Gréci spotrebujú v priemere 20 litrov olivového oleja ročne, zatiaľ čo v iných krajinách toto množstvo klesá v priemere na 0,5 litra na osobu.
Olivový olej obsahuje nenasýtené tuky a po stáročia sa používa v ľudovom liečiteľstve ako liek.
Olivový olej konzumovaný ráno na lačný žalúdok môže zachrániť životy, má veľmi priaznivý vplyv na telo. Pozrime sa, v ktorej oblasti má pozitívny účinok!
Pomáha predchádzať rakovine
Olivový olej môže urýchliť smrť rakovinových buniek. Slúži ako silný antioxidant, ktorý pomáha spomaliť rast nádoru v tele. Zdá sa, že olej je schopný inhibovať určité proteíny potrebné na rast nádoru.
Posilňuje imunitný systém
Pretože je to silný antioxidant, chráni imunitný systém, čím pomáha telu bojovať proti infekciám.
Chráni srdce
Jedna štúdia zistila, že tí, ktorí pravidelne konzumovali olivový olej, dokonca aj do varenia, mali o 41% nižšie riziko srdcových chorôb ako tí, ktorí ho vôbec nepoužívali.
Znižuje riziko Alzheimerovej choroby
Podľa toxikologickej štúdie olivový olej inhibuje toxické proteíny, takže je schopný znížiť riziko rozvoja Alzheimerovej choroby.
Pomáha schudnúť
Olivový olej konzumovaný na prázdny žalúdok urýchľuje oxidáciu tuku, čo znamená, že spaľovanie tukov skutočne urýchľuje.
Pravdepodobne nie každý je schopný prehltnúť lyžicu olivového oleja na prázdny žalúdok, takže pre tých, ktorí sa ocitnú v tejto situácii, ale chcú niečo zmeniť, existuje iné riešenie! Pripravte si všetky jedlá s olivovým olejom a zabudnite na obyčajný kuchynský olej. S olivovým olejom môžeme nielen pripraviť chutnejšie a menej tučné jedlá, ale z dlhodobého hľadiska, keď ho pravidelne používame, môžeme byť aj zdravší.
Sú pre Vás tieto informácie užitočné? Zdieľajte tento príspevok s priateľmi!
Leave a Reply