Bravčové karé na chutnej omáčke z rúry. Skvelý nápad na rýchly a jednoduchý obed za pár eur!

Suroviny:

  • 500 g bravčového karé ( teľacie stehno)
  • 2 dcl piva
  • 2 dcl paradajkovej šťavy
  • 2 dcl mlieka
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
  • soľ,
  • mleté korenie

Príprava:

Mäso nakrájajte na stéaky, vyklepte, posypte soľou a mletým korením.

Každý stéak obalíme v múke a prudko opečieme z oboch strán na rozpálenom oleje. Stéaky položíme do pekáča.

V miske zmiešajte pivo, paradajkovú šťavu. mlieko, pretlačený cesnak, 1 polievková lyžica nasekanej petržlenovej vňate, soľ a mleté korenie.

Omáčku nalejte na stéaky a prikryte alobalom, pečte vo vyhriatej rúre pri 200°C asi 30 minút, odstráňte alobal a pečte ďalších 30 minút.  Podávame s varenými zemiakmi.

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*