Krásne vyzerajú a ešte lepšie chutia – neodolateľné rezy Karpaty!

Mierka: 1 šálka je asi 2 dl

Suroviny na cesto:

  • 1 šálka vody
  • štipka soli
  • 125 gramov masla
  • 1 šálka hladkej  múky
  • 5 vajec

Krém 1:

  • 1 l mlieka
  • 3 vanilkové pudingy
  • 1 šálka  cukru
  • 250 g masla

Krém 2:

  • 500 ml smotany na šľahanie

Ovocný krém:

  • Jahody
  • Maliny
  • Čučoriedky
  • trochu cukru
  • 2 lyžice kukuričný škrobu

Postup:

Dajte variť vodu s soľou a maslo, keď začne vrieť, pridajte múku a neustále miešajte, uvarte hustú kašu. Keď cesto trochu vychladne, pridajte po jednom vajcia, miešame ručne a vždy jedno vajce zamiešať. Cesto rozdelíme na dve časti. Upečieme dva pláty.

Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie, rúru vyhrejeme na 250°C a pečieme asi 10 minút, treba sledovať, rúru počas pečenie neotvárame. Upečené pláty necháme vychladnúť a odstránime papier na pečenie.

Krém 1:

V troche studeného mlieka rozšľaháme pudingové prášky, zvyšné mlieko dáme variť s cukrom, keď začne vrieť pridáme rozšľahané pudingy v mlieku a uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme do peny a zmiešame s vychladnutou pudingovou kašou.

Krém 2:

Vložte ovocie do nádoby a posypte cukrom. Keď ovocie uvoľní šťavu, trochu ho povarte a pridajte 2 polievkové lyžice kukuričného škrobu. Varíme do zhustnutia.

Studenú smotanu vyšľaháme na tuhú šľahačku.

Na spodok položíme jeden vychladnutý plát, natrieme pudingový krém a zarovnáme, na to rovnomerne natrieme ovocný krém a na vrch dáme tuhú šľahačku.

Nakoniec na vrch položíme druhý plát. Jemne zatlačíme a posypeme práškovým cukrom. Hotový koláč odložíme na 2-3 hodiny do chladničky.

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*