Nikdy nejedzte týchto 8 potravín, ak máte bolesti kĺbov! Vyvolávajú zápal!

Môžete sa zbaviť bolesti kĺbov, ak vylúčite tieto produkty z vašej stravy!

Bolesť kĺbov spôsobuje veľké nepohodlie a dokonca vás obmedzuje v pohybe.

Bolesť nepriaznivo ovplyvňuje psychický stav pacienta. Hlavnými príčinami bolesti kĺbov sú zranenia, dna, lupus, zlomené alebo vykĺbené kosti a fibromyalgia.

Bolesť kĺbov môže byť zhoršená určitými potravinami.

Na zníženie bolesti kĺbov a jej sprievodných účinkov sa odporúča vyhnúť sa nasledujúcim produktom:

  • Cukor a rýchlo stráviteľné sacharidy.

Je potrebné vyhnúť sa rafinovanému cukru, pretože stimuluje uvoľňovanie zápalových faktorov nazývaných cytokíny. Vzdajte sa pečiva, sladkostí, čokolád a sýtených nápojov.

Obmedzte používanie zemiakov, chleba, ryže, výrobkov z bielej múky. Okrem toho nadmerná konzumácia týchto výrobkov vedie k zvýšeniu telesnej hmotnosti a následne k namáhaniu kĺbov.

  • Červené mäso a spracované mäsové výrobky.

Tieto druhy mäsa obsahujú purínové zlúčeniny a dusičnany, ktoré zhoršujú stav kĺbov. Je známe, že tieto látky prispievajú k výskytu rakoviny.

  • Plnotučné mlieko.

Táto známa potravina obsahuje látky, ktoré stimulujú zápalové reakcie.

  • Kukuričný olej

Tento typ oleja je bohatý na omega-6 mastné kyseliny, ktoré sa podieľajú na zápalovej reakcii. Kukuričný olej sa odporúča nahradiť olivovým, ľanovým, tekvicovým alebo arašidovým olejom.

  • Pivo.

Pivo je bohaté na puríny, ktoré sa premieňajú na kyselinu močovú. Pri nadbytku kyseliny močovej v tele sa jej soli ukladajú do kĺbov a spôsobujú dnu.

Nadmerná konzumácia piva vedie k priberaniu na váhe so všetkými negatívnymi dôsledkami.

  • Stolová soľ.

Výrobky zo supermarketu obsahujú nadmerné množstvo soli a iných konzervačných látok. Ich použitie spôsobuje nerovnováhu v rovnováhe voda-soľ, ktorá ovplyvňuje stav kĺbov.

  • Glutamát sodný

Glutamát sodný je široko používaná prísada na zlepšenie chuti a farby potravín, je schopná zhoršiť bolesť a zápal kĺbov. Snažte sa nejesť potraviny obsahujúce glutamát sodný.

Sú pre Vás tieto informácie užitočné? Zdieľajte tento príspevok s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*