Táto rastlina je všade, ale netušili ste, že pomáha liečiť nádory, cukrovku a vysoký krvný tlak!

Tento strom  sa využíva hlavne na drevo a jeho ovocie sa používa na kŕmenie húsenice priadky morušovej…

Moruša biela je veľmi bežná rastlina, ktorá sa nachádza takmer všade.

Rovnako ako mnoho iných rastlín používaných na priemyselné účely, biele moruše nie sú veľmi známe svojimi liečivými vlastnosťami. Strom sa používa hlavne na drevo a ovocie sa používa na kŕmenie priadky morušovej. Bobule sú však mimoriadne užitočné na liečbu mnohých závažných ochorení, ako sú srdcové choroby, cukrovka a dokonca aj nádory.

Je dokázané, že táto užitočná rastlina veľmi pomáha  pri liečbe cukrovky, hypertenzie, vysokého cholesterolu, prechladnutia, bolesti svalov a kĺbov, artritídy, zápchy, zvonenia v ušiach, závratov, vypadávania vlasov a predčasného šedivenia.

Ako to funguje?

Moruša biela obsahuje zlúčeniny, ktoré majú veľký význam pre liečbu cukrovky 2. typu. Spomaľujú odbúravanie cukrov v čreve a ich absorpciu do krvi. To pomáha kontrolovať hladinu cukru v krvi.

Konzumácia plodov moruše, či už sú biele, červené, alebo čierne môže hrať dôležitú úlohu vo vyváženej zdravej výžive a zachovaní nášho zdravia. Tieto plody obsahujú veľa minerálov a to draslík, vápnik, sodík, horčík, železo a zinok.

Ovocie je možné uchovať sušením, alebo ako džemy, šťavy či likéry. Môžeme ho nájsť okolo domu, ale často aj v parkoch. Ale musíme sa mať na pozore! Nemali by sme konzumovať nezrelé plody, pretože majú opojné a halucinogénne účinky.

Podľa štúdie uskutočnenej na Texaskej univerzite sú bobule moruše biele bohaté na resveratrol, fenol, ktorý dokáže účinne liečiť rôzne typy rakoviny a kardiovaskulárnych ochorení.

Biele moruše majú schopnosť eliminovať prebytočný cukor z krvi a pomáhajú kontrolovať hmotnosť. Okrem toho môže zabrániť prudkému nárastu inzulínu v krvi po jedle.

Zdieľajte tento príspevok s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*