Takto pripravené miešané vajíčka sú nebíčko pre vaše ústa! Vyskúšajte!

Miešané vajcia sú bezpochyby jedným z najbežnejších a najrýchlejšie pripravených raňajok. Ako by sa však mohlo zdať, že sú to jednoduché raňajky, nie je praženica ako praženica. A hoci si myslíte , že sa tu dá urobiť málo, miešané vajcia pripravené na základe nasledujúceho receptu sú veľmi chutné. Presvedčte sa sami!

Niekoľko slov o miešaných vajciach

Miešané vajcia sú jedlom známym po celé generácie. Všetko kvôli rýchlej  príprave, jednoduchosti a výživným hodnotám. Ak chcete pripraviť tie najjednoduchšie, stačí do panvice dať malé množstvo tuku – niekto používa maslo, iní olej a iní bravčovú masť – niekoľko vajec, osoľte, premiešajte  a počkajte, kým stuhnú. Mnoho ľudí však zlepšuje  chuť  vajíčok  pridaním rôznych druhov výrobkov (napr. slanina, cibuľa) alebo korenia (čierne korenie, paprika, soľ). Vďaka tomu sa miešané vajcia dajú pripraviť doslova stovkami spôsobov.

Okrem jednoduchosti pri príprave a nenahraditeľnej chuti pri príprave miešaných vajec dostávame pevnú dávku živín. Pozrime sa bližšie na najjednoduchšie miešané vajcia pripravené na jednej  lyžici masla. Len 100 g takéhoto jedla nám poskytne 12,7 g bielkovín, 1,4 g sacharidov, 18 g tukov a 0,2 g vlákniny. K tomu sa pridáva ešte vitamín A, D, vápnik a horčík. Takto pripravené jedlo v 100 g nám poskytne 216 kcal, pričom veľká časť energetickej hodnoty bude pochádzať z bielkovín. Ak sa vzdáme  tuku (pripravujeme miešané vajcia na teflónovej panvici), časť miešaných vajec nám poskytne iba 140 kcal. To je obzvlášť dôležité pre ľudí, ktorí počítajú kalórie.

Miešané vajcia v oleji môžu byť prekvapivo chutné. Tento recept je skutočným majstrovským dielom

Začnime od začiatku, t. j. od výberu tuku. Značný počet ľudí si nevie predstaviť miešané vajcia bez masla alebo sadla. Medzitým tie, ktoré sú vyprážané na oleji, môžú byť rovnako chutné. Je to  typ tuku, ktorý bol vybraný na výrobu miešaných vajec, ktorých spôsob prípravy nájdete nižšie.

Všetko, čo potrebujete na prípravu miešaných vajec, je:

  • 2 vajcia,
  • 1 lyžica oleja,
  • 1 polievková lyžica pažítky,
  • 1 polievková lyžica kôpru,
  • 1 polievková lyžica petržlenovej vňate,
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Začneme  zahriatím oleja na panvici
  2. Pažítku položte na horúci olej
  3. Oddeľte bielka a žĺtka.
  4. Pomocou drevenej varešky zmiešame vaječné bielky a žĺtky ponecháme neporušené
  5. Keď stuhnú, vyberte panvicu z ohňa a dochuťte soľou a korením
  6. Potom opäť položíme panvicu na oheň a miešame žĺtky, kým nie sú mierne stuhnuté
  7. Pripravené miešané vajcia položte na tanier, posypte petržlenovou vňaťou a kôprom
  8. Miešané vajcia sa podávajú s chlebom

Ako pripravujete miešané vajíčka vy? Aký je Vás osvedčený recept?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*