
Med je už dlho známy svojimi liečivými účinkami na žalúdok, pomáha liečiť vredy na sliznici, upravuje produkciu kyseliny chlorovodíkovej a pepsínu.
Tu je návod, ako správne použiť med na rôzne žalúdočné choroby
1) Žalúdočný vred, gastritída s vysokou kyslosťou, dvanástnikový vred
Pite medovú vodu 1,5-2 hodiny pred raňajkami, pred obedom a 3 hodiny po večeri. Zrieďte med v 1 polievkovú lyžicu. Kúra musí trvať až dva mesiace.
2) Gastritída so zníženou kyslosťou
Zrieďte med vo vode a pite, ako je popísané v predchádzajúcom recepte. Môžete použiť nasledujúci prostriedok . Kombinujte 2 lyžice. skorocelovej šťavy a 2 lyžice medu. Skorocel zalejte vodou a varte 20 minút. Odvar sa musí ochladiť a potom zmiešame s medom, naliať do sklenenej nádoby a skladovať v tme. Pite liek 3 krát denne pol hodiny pred jedlom na 1 polievkovú lyžicu.
3) Enteritída, kolitída, enterokolitída
Med sa lepšie kombinuje s inými liečivými produktmi. Vezmite si napríklad 6 polievkových lyžíc. medu, 4 lyžice prevarenej vody a 2 polievkové lyžice. peľ kvetov. Zložky sa musia uchovávať pri teplote 23-25 stupňov až do začiatku fermentácie. Výslednú zmes užívajte 1⁄2 polievkovej lyžice pred jedlom po dobu 1,5 mesiaca.
Med zriedený v jablkovej šťave. Môžete konzumovať až 3 krát denne pol hodiny pred jedlom 3 polievkové lyžice.
Mnoho ľudí sa pýta, aký druh medu by sa mal konzumovať na žalúdočné choroby. Odpoveď je jednoduchá – absolútne akýkoľvek, ale najužitočnejšie pre tráviaci trakt sú agát, pohánka a repka. Tieto druhy medu zmierňujú zápal, zmierňujú bolesť a používajú sa aj na liečbu žlčníka.
Med okrem priaznivých účinkov na tráviaci trakt pomáha posilňovať imunitný systém, zlepšuje kvalitu spánku, nie je nahraditeľný pri liečbe prechladnutia a vírusových ochorení.
Zdieľajte tento príspevok s priateľmi!
Leave a Reply