Čo sa deje s našim telom 4 hodiny po zjedení orechov? Neuveriteľné účinky!

Orechy majú na naše telo mimoriadne účinky! Prejavia sa už po 4 hodinách…

Výhody  a vlastnosti orechov

Orechy boli vždy súčasťou našej stravy, ale teraz sa zdá, že sú  opäť v móde. Ak ste ich  predtým jedávali  ako malé zahryznutie, ktoré sprevádza nejaký nápoj alebo pivo, v súčasnosti sa stali, že sú základnou súčasťou zdravej výživy.

Hoci je toto jedlo bohaté na tuk, nemali by sme ho vylúčiť z našej stravy, pretože jeho príjem energie je bohatý na základné živiny vhodné pre naše telo .

Tento „zdravý tuk“ obsiahnutý v orechoch obsahuje nekonečné množstvo výhod, pretože sú bohaté na nenasýtené tuky, ktoré nazývame „zdravé tuky pre srdce“.

Orechy obsahujú 50 až 70% tohto  tuku  a s týmto profilom tokov pre  zdravé srdce, je to  zdroj základných živín, pretože má aj vysoký obsah rastlinných bielkovín , antioxidanty, vlákninu, minerály a vitamíny, ako je vitamín E a vitamíny B.

Orechy sú jednou z piatich potravín, ktoré bojujú proti úzkosti a pomáhajú znižovať hladinu zlého cholesterolu v krvi. Sú tiež považované za vynikajúce antidepresíva a pomáhajú rozvíjať pamäť.

Orechy majú tiež tú výhodu, že ich možno konzumovať  samostatne, s jogurtom alebo v šaláte. Toto  ovocie podporuje pocit sýtosti, takže je užitočné potlačiť hlad niekoľkými orieškami. Uchýliť sa k občerstveniu, ako sú orechy, môže byť dobrou voľbou na upokojenie vlčieho hladu, ktorá nás niekedy napáda.

Čo sa stane s telom 4 hodiny po konzumácii orechov

Nový výskum ukázal, že konzumácia orechov poskytuje okamžitú ochranu pred srdcovými chorobami. Orechy sa považujú za ešte lepšie ako cesnak pri znižovaní hladiny cholesterolu.

Podľa odborníkov  nám môže  pravidelné a mierne konzumovanie  tohto  ovocia poskytnúť  významnú ochranu. Ukázalo sa , že po konzumácii tohto  ovocia okamžite dochádza k výraznému zlepšeniu hladín cholesterolu a „flexibilite“ krvných ciev.

To naznačuje, že pri pravidelnej konzumácii  orechov a orechového oleja máme dlhodobú ochranu pred kardiovaskulárnymi ochoreniami.

Ukázalo sa, že olej z vlašských orechov je obzvlášť dobrý vplyv na bunky , ktoré majú funkciu výstelky vnútornej strany steny srdca. V dôsledku toho zohrávajú veľmi dôležitú úlohu v ich flexibilite.

To znamená, že ak do stravy pridáte správne množstvo orechov denne, neriskujete kardiovaskulárne ochorenia.

Sušené ovocie  ako aj  orechy sa odporúčajú konzumovať  s mierou. Odporúčané množstvá/ jedná porcia , ktoré by sa mali konzumovať, sa zmestia do dlane.

Sú pre Vás tieto informácie užitočné? Zdieľajte tento príspevok s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*