Zostali nám nejaké vaječné bielky, v tom okamihu nám vyskočil recept na Pavlovu tortu!

Ak neviete, čo robiť s vaječnými bielkami, vyskúšajte tento koláč. Recept je veľmi jednoduchý, nemôžete ho pokaziť!

Suroviny:

  • 6 vaječných bielkov,
  • 30 dkg cukru,
  • 2 lyžičky kukuričného škrobu,
  • pár kvapiek citrónovej šťavy.

Na ozdobu:

  • šľahačka
  • strúhaná čokoláda
  • čerešne podľa chuti.

Príprava

Vyšľaháme bielka a cukor nad parou na tvrdý sneh, nakoniec pridáme 2 lyžičky kukuričný škrob a pár kvapiek citrónovej šťavy.  Korpus sušíme v rúre na 80 °C asi 2 hodiny.

Šľahačku vyšľaháme do tuha, navrstvíme na snehovú pusinku, ozdobíme čerešňami a posypeme strúhanou čokoládou.

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*