Sú také chutné, že ich budete pripravovať 2-krát týždenne! Celú rodinu poteší jednoduchý a lacný recept na kuracie prsia. Perfektné vidiecke jedlo, rýchle, jednoduché, praktické a lacné. Nový a jednoduchý recept, vďaka ktorému bude váš obed alebo večera nezabudnuteľný. Každý bude spokojný s úžasnou chuťou tohto receptu so zemiakmi a zeleninou.
Suroviny:
- Zemiaky – 4-5 kusov Nakrájajte na tenké krúžky
- Paprika – 1 lyžička
- Oregano – 1 lyžička
- čierne korenie podľa chuti
- Soľ – 2 lyžičky
- Olivový olej – 3 lyžice.
Zemiaky nakrájajte na tenké krúžky a okoreníme podľa chuti, premiešame a necháme stať asi 10 až 15 minút. Zemiaky uložíme na spodok zapekacej misy.
- Kuracie filé – 3 ks
- Soľ – 1 ČL
- Suchý cesnak – 1 ČL
- Oregano – 1 ČL
Kuracie rezne rozrežte na dve časti, rezne jemne naklepeme, Zmiešame soľ – 1 ČL, Suchý cesnak – 1 ČL, Oregano – 1 ČL a touto zmesou okoreníme kuracie rezne.
- Rastlinný olej – 100 ml
- Ocot – 1 lyžička
- Vajce – 1 kus
- horčica – 1 lyžička
- Cesnak – 2 strúčiky
- Soľ – 1 lyžička do tuku
Do misky dáme rastlinný olej, ocot, vajce, horčicu, cesnak a soľ vymiešame ponorným mixérom do hustú majonézu.
- Petržlen vňať – zväzok
- Tvrdý syr – 150 g
Petržlenovú vňať nakrájame na jemno, syr nastrúhame na strúhadle na hrubo. Petržlenovú vňať a nastrúhaný syr spolu zmiešame. Trochu zmesi si odložíme bokom.
Okorenené kuracie rezne natrieme vyšľahanou majonézou, každý rezeň naplníme petržlenovo-syrovou zmesou a zvinieme. Naplnené zvinuté rezne uložíme do zapekacej misy na okorenené zemiaky. Vrch závitkov natrieme zvyšnou majonézou. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 60 minút. Potom mäso vyberieme z rúry a posypeme zvyšnou petržlenovo-syrovou zmesou. Vložíme späť do rúry a pečieme ešte 10 až 15 minút pri 180°C. Dobrú chuť!
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply