Jednoduchý recept na zapečené kuracie prsia. Rýchly a chutný obed pre celú rodinu!

Sú také chutné, že ich budete pripravovať  2-krát týždenne! Celú rodinu poteší jednoduchý a lacný recept na kuracie prsia. Perfektné vidiecke jedlo, rýchle, jednoduché, praktické a lacné. Nový a jednoduchý recept, vďaka ktorému bude váš obed alebo večera nezabudnuteľný. Každý bude spokojný s úžasnou chuťou tohto receptu so zemiakmi a zeleninou.

Suroviny:

  • Zemiaky – 4-5 kusov  Nakrájajte na tenké krúžky
  • Paprika – 1 lyžička
  • Oregano – 1 lyžička
  • čierne korenie podľa chuti
  • Soľ – 2 lyžičky
  • Olivový olej – 3 lyžice.

Zemiaky nakrájajte na tenké krúžky a okoreníme podľa chuti, premiešame a necháme stať asi 10 až 15 minút. Zemiaky uložíme na spodok zapekacej misy.

  • Kuracie filé – 3 ks
  • Soľ – 1 ČL
  • Suchý cesnak – 1 ČL
  • Oregano – 1 ČL

Kuracie rezne rozrežte na dve časti, rezne jemne naklepeme, Zmiešame soľ – 1 ČL, Suchý cesnak –  1 ČL, Oregano – 1 ČL a touto zmesou okoreníme kuracie rezne.

  • Rastlinný olej – 100 ml
  • Ocot – 1 lyžička
  • Vajce – 1 kus
  • horčica – 1 lyžička
  • Cesnak – 2 strúčiky
  • Soľ – 1 lyžička do tuku

Do misky dáme rastlinný olej, ocot, vajce, horčicu, cesnak a soľ vymiešame ponorným mixérom do hustú majonézu.

  • Petržlen vňať – zväzok
  • Tvrdý syr – 150 g

Petržlenovú vňať nakrájame na jemno, syr nastrúhame na strúhadle na hrubo. Petržlenovú vňať a nastrúhaný syr spolu zmiešame. Trochu zmesi si odložíme bokom.

Okorenené kuracie rezne natrieme vyšľahanou majonézou,   každý rezeň naplníme petržlenovo-syrovou zmesou a zvinieme. Naplnené zvinuté rezne uložíme do zapekacej misy na okorenené zemiaky. Vrch závitkov natrieme  zvyšnou majonézou. Pečieme vo vyhriatej  rúre pri 180°C asi 60 minút. Potom mäso vyberieme z rúry a posypeme zvyšnou petržlenovo-syrovou zmesou. Vložíme späť do rúry a pečieme ešte 10 až 15 minút pri 180°C. Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*