Piekla som ich a sú neuveriteľne chutné – nadýchané syrové bagety!

Veľmi chutný a recept na mäkkú syrovú bagetu, nezostane  na ďalší deň.

Množstvo syra je podľa vašich predstáv, použili sme naň 250 g strúhaného syra. Ak ste sa doteraz neodvážili piecť pečivo doma, tento recept stojí za vyskúšanie, je to veľmi jednoduché, nemôžete  naozaj  nič pokaziť. Je lahodne mäkký, veľmi dobre sa hodí k nespočetným jedlám a nahradí aj chlieb.

Prísady:

  • 70 dkg  hladkej múky,
  • 5 dl vlažnej vody,
  • 10 g sušené droždia,
  • 1 čajová lyžička cukru,
  • 1,5 čajovej lyžičky soli,
  • 50 ml oleja,
  • 250 g strúhaného syra.

Príprava:

V mise zmiešame hladkú múku, sušené droždie, cukor, soľ, 50 ml oleja a vodu. Dobre vymiešame na hladké cesto. Zakryjeme fóliou a necháme vykysnúť na teplom mieste asi 30 minút. Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku a rozdelíme ho na štyri časti. Každú časť vymiešame a rozvaľkáme na asi 0,5 cm plát. Cesto pevne zvinieme a vytvarujeme úhľadné bagety. Bagety položíme na plech vystlaný papierom na pečenie, zakryjeme čistou utierkou a necháme kysnúť asi 15 minút. Potom bagety jemne z vrchu narežeme a natrieme olejom, vrch bagiet posypeme strúhaným syrom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 20-22 minút.

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte tento príspevok s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*