Babičkine zemiakové placky! Originálny recept na tie najlepšie zemiakové placky, ktorý sa dedí už celé generácie…

 

Výborná príloha k jednoduchým mäsovým jedlám. Vyskúšajte tieto skvelé a zdravé placky.

  • 6 stredne veľkých zemiakov
  • 1 menšiu cibuľu
  • 1 vajce
  • 4 PL polohrubej múky
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 2 strúčiky cesnaku
  • rastlinný olej na vyprážanie

Postup:

Zemiaky, cibuľu a cesnak očistíme a nastrúhame na jemno. Pridáme vajce, múku, soľ podľa chuti a korenie. Dobre premiešame tak, aby sa nám všetky suroviny spojili. Vyprážame na rozpálenom oleji do ružova z oboch strán. Placky môžeme jesť samostatne, alebo ako prílohu k jednoduchým mäsovým jedlám. Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte tento príspevok s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*