Orechový piškótový koláč s lahodným kávovým krémom, to pravé pre Vašich hostí!

Odkedy sme ochutnali túto pochúťku, rodina si ju často pýta. Tento koláč Vás nikdy nesklame.

Prísady

Cesto:

  • 6 vajec
  • štipka soli
  • 200 g  cukru,
  • 100 g  mletých orechov,
  • 150 g  polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva,
  • 3 PL  horúca voda,
  • 3 PL olej
  • trochu marhuľového džemu

Krém:

  • 200 g  maslo alebo margarín
  • 150 g  cukru,
  • 300 g  mletých sušienok,
  • 1 dl kávy,
  • rumová aróma

Na vrch:

  • 2 dl smotana na šľahanie
  • stužovač šľahačky

Príprava

Bielka vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Múku zmiešame s orechmi a práškom do pečiva. Žĺtka vymiešame s cukrom, do peny, primiešame olej a  vodu , dobre vymiešame, do žĺtkovej zmesi primiešame múku zmiešanú s orechmi a práškom do pečiva. Nakoniec opatrne primiešame tuhý sneh, jemne premiešame, aby nám sneh nespadol. Pečieme na plechu na papieri na pečenie, vo vyhriatej rúre pri 190°C asi 15-20 minút. Urobíme si test ihlou. Upečený plát, necháme vychladnúť a odstránime papier na pečenie.

Mleté sušienky zmiešame s kávou a rumovou arómou, maslo vymiešame s cukrom do peny, a spojíme so sušienkovou zmesou. Dobre vymiešame.

Smotanu a stužovač šľahačky vyšľaháme do tuha.

Vychladený orechový plát, natrieme džemom, na to navrstvíme sušienkový krém a zarovnáme, odložíme do chladničky stuhnúť na aspoň 2 hodiny, na  vrch dáme tuhú šľahačku a zarovnáme. Môžeme ozdobiť podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*