Úžasná torta, ktorej sa tak ľahko neprejete! Ak hľadáte niečo sladké, krémové, nadýchané a s veľkým množstvom ovocia, potom vyskúšajte toto!
Prísady
Cesto:
- 6 ks vajec
- štipka soli
- 250 g kryštálového cukru,
- 250 g polohrubej múky,
- pol balíčka prášku do pečiva.
Bielka vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Bielka vymiešame s cukrom do peny a pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vymiešame do hladka a nakoniec opatrne primiešame tuhý sneh. Pečieme na plechu na papieri na pečenie vo vyhriatej rúre pri 190°C asi 20-25 minút. Urobíme si test ihlou. Hotový plát necháme vychladnúť, odstránime papier na pečenie a rozrežeme na tri tenké pláty.
Krém:
- 250 g mascarpone,
- 5 dl smotany na šľahanie
- 2 balíčky smeta fix
- 150 g práškového cukru,
- 500 g malín alebo jahôd
- zavárane broskyne na ozdobu.
Smotanu vyšľaháme s 2 balíčkami smeta fix na tuhú šľahačku. Zmiešame 150 g práškového cukru s mascarpone, potom primiešame so šľahačkou, odložíme si 1/3 krému bokom a do 2/3 opatrne primiešame pol kg malín (v tomto prípade zmrazených).
Malinový krém rozdelíme na polovicu.
Na spodok položíme plát, natrieme malinovým krémom, položíme druhý plát a natrieme druhou polovicou malinového krému, na vrch položíme posledný piškótový plát. Mierne zatlačíme. Vrch aj boky koláča natrieme čistým krémom, ktorý sme si odložili bokom. vrch ozdobíme nakrájanými broskyňami.
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte tento príspevok s priateľmi!
Leave a Reply