Fantasticky chutná krémová zmrzlina bez vajec. Je vynikajúca, odskúšaná a chutí každému!
Potrebujeme:
400 ml smotana na šľahanie
1 konzerva Salko
Okrem toho:
kyselkavé ovocie
kúsky čokolády
oriešky
oblátky
zmrzlinové kornútky
Postup:
Najlepšie na tejto zmrzline je, že na jej základ potrebujete len 2 prísady – smotanu na šľahanie a sladené kondenzované mlieko Salko.
Najskôr si vyšľaháme smotanu do tuha.
Do vyšľahanej smotany postupne zašľaháme Salko.
Do tohto základu pridáme rôzne príchute. Základ si rozdelíme do plastových nádob a do každej môžeme pridať prísady podľa chuti – ovocie, kúsky čokolády, alebo urobiť medzi dve oblátky ako Ruská zmrzlinu.
Našim deťom najviac chutí dávkovaná do kornútov.
Samotný základ je dosť sladký, ale v spojení s kyselkavé ovocím sa akurát dopĺňa. Takto pripravená zmrzlina má jednu veľkú výhodu. Zmrzlina má krémovú konzistenciu aj po zmrazení, netvoria sa v nej kryštáliky a je fakt veľmi dobrá.
Zdieľajte tento skvelý recept so svojimi priateľmi! Určite si tiež radi pochutnajú!
zdroj: elektropiknik.cz
Leave a Reply