Jablkové krémové rezy! Náš obľúbený koláčik…

Prísady:

  • 8 vajec
  • 8 lyžičiek cukru
  • 8 lyžičiek múky
  • štipka soli
  • 2 veľké jablká
  • 1 vanilkový puding
  • 20 dkg cukru
  • 4 dl mlieka
  • 25 dkg margarínu
  • pol litra smotana na šľahanie (alebo krém  Hulala Meggle, MyllacGold)
  • škorica

Postup:

Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie. Nakrájajte 2 jablká na plátky  a uložíme  ich do riadkov na plech na pečenie, dáme zapiecť  vo vyhriatej rúre pri 180°C.

8 bielok vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh, primiešame postupne po lyžiciach cukor a stále šľaháme,  po jednom pridáme žĺtka a nakoniec opatrne pridáme múku. Cesto rozložíme na upečené jablka a pokračujeme v pečení pri 180°C do ružova, urobíme si test ihlou. Necháme vychladnúť a odstránime papier na pečenie. Vychladnutý koláč otočíme jablkami na vrch.

Z mlieka, pudingového prášku a cukru uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť. Margarín vymiešame do peny a zmiešame s vychladnutým pudingom. Krém natrieme na vychladnutý koláč a zarovnáme.

Smotanu vymiešame na tuhú šľahačku. Navrstvíme na vrch koláča. Odložíme na 1-2 hodiny do chladničky. Dobrú chuť!

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*