Suroviny:
Cesto:
- 2 vajcia
- 1 lyžica kukuričného prášku (Maizena)
- 50 g oleja
- 5 lyžíc medu
- 350 g hladkej múky
- 1 kávová lyžička sóda bikarbóna
- cukor podľa chuti
- trochu mlieka
Krém:
- 2 balenia pudingového prášku s príchuťou smotany
- 2 lyžice múky
- 5 lyžíc medu
- 5 dl mlieko
- 2 dl kyslej smotany
- 250 g margarínu
Čokoládová poleva:
- 150g tmavej čokolády
- 2 PL olej
Postup:
Vajcia, med, kakao, olej, premiešajte nad parou do peny, potom pridajte sódu bikarbónu zmiešanú v múke. Cesto rozdeľte na 2 časti, pečte na zadnej strane vymasteného, múkou vysypaného plechu na pečenie. Upečieme 2 platy. Necháme vychladnúť.
Z pudingového prášku, múky, medu a mlieka uvaríme hustú kašu. Necháme mierne vychladnúť a ešte teplé zmiešame s kyslou smotanou. Margarín vymiešajte do peny, pridajte ochladený krém , dobre vymiešame.
Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a zmiešame s olejom do leskla.
Na spodok položíme jeden plát, natrieme smotanový krém a na vrch položíme druhý plat. Vrch polejeme čokoládovou polevou. Koláč odložíme do chladničky stuhnúť. Dobrú chuť!
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply