Čokoládové kocky! Chutný dezert, do ktorého nejde ani gram múky…

Suroviny:

  • 200g čokolády na varenie
  • 40g práškového cukru
  • 40g masla
  • 200g bielej čokolády
  • 200g lieskových orechov (opečených bez šupiek)
  • 70 g mandlí (blanšírované, opečené)

Postup:

1.

Rozpustíme 100g čokolády a 20g masla. Pridajte 20g cukrového prášku, vymiešajte  a nalejte do formy. Vložte do chladničky,  a nechajte stuhnúť.

2.

Vložte lieskové orechy a mandle  kuchynského robota a krájajte, kým sa z nich nestane hustá, krémová hmota ako maslo.

3.

Roztopte bielu čokoládu a pridajte do nej zmes mandlí a lieskových orechov. Dobre premiešajte a pridajte do formy na prvú vrstvu. Ochlaďte v chladničke, kým nestuhne.

4.

Vrchná vrstva: 100g čokolády, 20g masla a 20g práškového cukru rozpustíme, vymiešame a nalejeme na bielu čokoládu.

Ochlaďte cez noc alebo aspoň 3-4 hodiny. Pred krájaním nechajte  hodinu stáť  pri izbovej teplote – ľahko sa krája.

Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*