Černoch – čokoládový koláč BEZ VAJEC! Rýchly a jednoduchý…

Keď sa vám v chladničke minú vajcia a máte chuť na niečo sladké, tento koláč je tou správnou voľbou, pretože všetky ingrediencie máte určite doma.

Suroviny

Korpus:

  • 3 jogurty
  • 200 g cukru
  • 300 g hladkej múky
  • 120 ml slnečnicového oleja
  • 30 g kakaa
  • 2 čajové lyžičky sódy bikarbóny

Poleva:

  • 150 g masla
  • 150 g tmavej čokolády
  • 100 g  cukru
  • 100 ml mlieka

Postup:

Rúru predhrejeme  na 185°C.

Zmiešajte  jogurt, múku, cukor, olej, kakao a sódu bikarbónu, miešame, kým vznikne hladká zmes. Pečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu, pri 185°C asi 20-25 minút. Necháme vychladnúť.

Maslo rozpustíme nad parou, potom pridáme jemne nasekanú čokoládu a miešame, kým sa úplne neroztopí. Pridajte cukor a mlieko a miešajte metličkou dohladka.

Vychladnutý koláč zalejeme čokoládovou polevou. Necháme stuhnúť!

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte tento príspevok s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*