Suroviny:
Piškótový plát:
• 6 bielkov
• 300 gramov cukru
• 1 lyžica octu
Krém:
- 6 žĺtkov
- 250 gramov cukru
- 1 vrecúško vanilkového cukru
- 6 lyžíc múky
- 40 g kukuričného škrobu
- 5 dcl mlieka
- 250 g masla
- 300 g malín alebo jahôd
- 500 ml smotany na šľahanie
- 1 smetafix
Postup:
Piškótový plát
• Bielky vyšľaháme, postupne k nim pridávame cukor a neustále šľaháme, vmiešame ocot a hmotu nalejeme na plech na pečenie vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 150 ° C asi 1 hodinu.
Krém:
4 dl mlieka priveďte do varu.
Zmiešajte vaječné žĺtky s cukrom, pridajte vanilkový cukor, múku a kukuričný škrob a všetko zmiešajte s 1 dcl studeného mlieka Zmes nalejte do vriaceho mlieka a uvarte hustý krém. Krém nechajte úplne vychladnúť. Masla vymiešajte do peny. Vychladnutý krém spojte s vymiešaným maslom.
Piškótový plát natrieme polovicou krému, uložíme jahody nakrájané na kocky, na vrch položíme druhú polovicu krému.
Šľahačku vyšľaháme so smetafix na tuhú šľahačku. Nanesieme na krém. Vrch ozdobíme jahodami podľa vlastného uváženia.
Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply