Suroviny:
- 500 – 600 g detské piškóty
Krém:
- 1,2 litra mlieka
- 4 balíčky pudingový prášok s vanilkovou príchuťou
- 150 g cukru
- 4 dl smotany na šľahanie
Na ozdobenie:
- Asi 2-3 dl smotany na šľahanie
- ovocie
Na namáčanie:
- Asi 3 dl uvarenej kávy
- rum (môže byť vynechaný)
Postup:
Z mlieka, cukru a pudingových práškov uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť.
4 dl smotany vyšľaháme do tuha. Zmiešame s vychladnutým pudingom.
3 dl uvarenej kávy zmiešame s rumom.
Na spodok tortovej formy uložíme detské piškóty namočené do kávy, dávajte pozor, aby sa piškóty nerozmočili. na piškóty navrstvíte 1/3 krému, potom uložte opäť detské piškóty a opäť 1/3 krému, znova uložíme detské piškóty a nakoniec krém.
2-3 dl smotany vyšľaháme na tuhú šľahačku.
Koláč vložte do chladničky na noc, na druhý deň vyberieme z tortovej formy a ozdobíme šľahačkou a ovocím. Dobrú chuť!
Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte tento príspevok s priateľmi!
Leave a Reply