Dnes vám navrhujem recept na lahodné bravčové karé v netradičnom prevedení. Aromatické mäso, pečené s aromatickými prísadami – vynikajúca voľba, keď chcete vyskúšať niečo nové. Vybrať si môžete verziu s kyslou kapustou alebo nakladanou uhorkou.
Zoznam ingrediencií:
- 1 kilogram vykosteného bravčového karé,
- jedna cibuľa,
- dva strúčiky cesnaku,
- 200 g neúdenej slaniny,
- 400 g nakladaných uhoriek alebo kyslej kapusty,
- korenie podľa chuti:
- štipka soli,
- čerstvo mleté čierne korenie,
- majorán.
Recept krok za krokom:
Ostrým nožom narežeme bravčové kare tak, aby v štruktúre mäsa zostali medzery (neprerežeme ho však úplne).
Takto pripravené mäso osolíme, posypeme čerstvo mletým čiernym korením a okoreníme podľa chuti majoránom. Ochutené mäso potrieme pretlačeným cesnakom.
Ošúpanú cibuľu nakrájame na polovičné kolieska. Nakrájanú slaninu a cibuľu vložte do rezov mäsa.
Kyslú kapustu rozmiestnite v miske okolo mäsa (uhorky môžete vložiť do rezov).
Rúru predhrejte na 180°C, vložte zapekaciu misu a pečieme asi 40 minút. Dobrú chuť!
Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte tento príspevok s priateľmi!
Leave a Reply