Tento recept na zemiaky so slaninou osloví každého chlapa! Zvládne ho každá gazdinka…

Toto jedlo je skvelé na obed aj večeru. Je to jednoduché, chutné a lacné jedlo. Môžeme ho jesť ako samostatné jedlo, ale môže to byť aj výborná príloha.

Ingrediencie:

  • Petržlen (na posypanie).
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 2 červené cibule
  • 450 g slaniny
  • 10 kusov stredne veľkých  zemiakov
  • Korenie podľa chuti: soľ, čierne korenie, sladká mletá paprika

Spôsob prípravy:

Zemiaky očistíme. Nakrájajte ich na malé kúsky. Slaninu nakrájame a opražíme na oleji. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na pásiky. Cibuľu pridáme ku slanine a opražíme.

Cesnak nakrájame na tenké plátky, osolíme a orestujeme, cesnak zmiešame s cibuľou a slaninou. Pripravíme si zapekaciu misu, vložíme do nej zemiaky, posypeme korením a soľou, potom  ich polejeme opraženou slaninkou.  Zmiešame a pečieme vo vyhriatej rúre pri 190°C asi 40-45 minút. Hotové posypeme petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte tento príspevok s priateľmi!

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*