Toto jedlo je skvelé na obed aj večeru. Je to jednoduché, chutné a lacné jedlo. Môžeme ho jesť ako samostatné jedlo, ale môže to byť aj výborná príloha.
Ingrediencie:
- Petržlen (na posypanie).
- 6 strúčikov cesnaku
- 2 červené cibule
- 450 g slaniny
- 10 kusov stredne veľkých zemiakov
- Korenie podľa chuti: soľ, čierne korenie, sladká mletá paprika
Spôsob prípravy:
Zemiaky očistíme. Nakrájajte ich na malé kúsky. Slaninu nakrájame a opražíme na oleji. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na pásiky. Cibuľu pridáme ku slanine a opražíme.
Cesnak nakrájame na tenké plátky, osolíme a orestujeme, cesnak zmiešame s cibuľou a slaninou. Pripravíme si zapekaciu misu, vložíme do nej zemiaky, posypeme korením a soľou, potom ich polejeme opraženou slaninkou. Zmiešame a pečieme vo vyhriatej rúre pri 190°C asi 40-45 minút. Hotové posypeme petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte tento príspevok s priateľmi!
Leave a Reply