Ingrediencie:
- 1 ks banán
- 4 ks vajcia
- 1 šálka polohrubá múka
- 100 ml olej
- 10 g škorice
- 1 bal. prášok do pečiva
- 4 lyžice kr. cukor
Krém:
- 300 g kr. cukor
- 200 ml smotana na šľahanie
- 150 g maslo
- 200 g kyslá smotana
- 250 ml mlieka
- 4 ks banán
Na vrch
- 50 g čokoláda
Postup:
Vajíčka vymiešame s cukrom do peny. Postupne pridáme olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a škoricou.
Plech vyložíme papierom na pečenie. Na spodok naukladáme banán nakrájaný na kolieska. Cesto vylejeme na nakrájané banány, rovnomerne rozotrieme a pečieme vo vyhriatej rúre pri 190°C pekne do zlatista.
Do hrnca dáme 300 g cukru necháme skaramelizovať. Keď je karamel hotový, pridáme smotanu na šľahanie a za stáleho miešania hmotu spojíme. Odstránime z ohňa a do ešte teplého karamelu pridáme maslo, ktoré miešaním rozpustíme a necháme vychladnúť.
Kyslú smotanu zmiešame s mliekom a následne pridávame po častiach karamelovú hmotu. Spojíme. Pokiaľ by bola hmota veľmi riedka, môžeme mlieko vynechať.
1/3 krému navrstvíme na upečený plát cesta, poukladáme banány nakrájanými banánmi a navrstvíme zvyšný krém.
Vrch ozdobíme strúhanou čokoládou. Dobrú chuť!
Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte tento príspevok s priateľmi!
Leave a Reply