Nepečená krémová torta s višňami!

Suroviny:

  • 250g mletých maslových keksov
  • 50 g pražených mletých  lieskových orechov
  • 2 lyžice nutelly
  • 80 g mlieka
  • 100 g zmäknutého masla

Višňový krém:

  • 300 g mrazených višni
  • 3 lyžice cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 2 lyžice kukuričného škrobu Gustin
  • 3 lyžice vody

Biely krém:

  • 500 g mascarpone
  • 150 g práškového cukru
  • 1 lyžica vanilkovej arómy
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 2 balíčky smetafix

Čokoládové ganache:

  • 50 g tmavej čokolády
  • 50 g mliečnej čokolády
  • 80 ml smotany na šľahanie

Na ozdobu:

  • lupienky bielej čokolády

Postup:

Tortovú formu  s odoberateľným okrajom vyložíme papierom na pečenie alebo fóliou.

Mleté sušienky a lieskové orechy zmiešame, pridáme nutellu, mlieko, zmäknuté maslo a všetko spolu premiešame. Sušienkovú hmotu natlačíme na spodok  formy a odložíme do chladničky.

Mrazené višne alebo čerešne dáme na panvicu  na strednú teplotu s cukrom, vanilkovým cukrom a citrónovou šťavou. Kukuričný škrob rozpustíme vo vode a pridáme k uvareným višniam a za stáleho  miešania varíme do hustá. Odstavíme z ohňa a necháme mierne vychladnúť. Vlažný krém navrstvíme na sušienkový základ, zarovnáme a odložíme do chladničky.

Mascarpone zmiešame s práškovým cukrom a vanilkovou arómou. Smotanu vyšľaháme so smetafixom do tuha. Vyšľahanú šľahačku postupne primiešame do mascarpone, premiešame a hotový krém navrstvíme na vychladnutý višňový krém. Formu vrátime späť do chladničky.

Smotanu dáme mierne ohrievať, pridáme polámanú tmavú aj mliečnu čokoládu a miešame, kým sa čokoláda rozpustí, vymiešame do hladka a odstavíme z tepla. Nesmie vrieť, zahrievame, len kým sa rozpustí čokoláda. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Vychladnutým ale ešte tekutým ganache polejeme biely krém a koláč odložíme do chladničky na celú noc.

Na druhý deň odstránime okraj tortovej formy a koláč ozdobíme po krajoch lupienkami bielej čokolády.

Dobrú chuť!

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*