Nepečený vanilkový koláč s piškótami za pár minút.

Ingrediencie:

  • 750 ml mlieka
  • 7 lyžíc cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 2 balíčky vanilkového pudingového prášku
  • 1 lyžica kukuričného škrobu Gustin
  • 125 g masla
  • 200 ml  smotany na šľahanie
  • 1 balíček detských piškót okrúhlych
  • 1 balíček maslových sušienok
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 1 balíček smetafix
  • 1 banán

Postup:

Pudingový prášok a Gustín zmiešame a rozmiešame v 200 ml studeného mlieka. Zvyšné mlieko dáme variť, pridáme cukor a vanilkový cukor, zahrievame/ ale nesmie vrieť/ Do horúceho mlieka pridáme rozmiešaný pudingový prášok a Gustín a na miernom ohni za stáleho miešania voláme do hustá. Odstavte z tepla a primiešajte maslo, miešajte kým sa maslo roztopí a vznikne jednotný krém. Necháme mierne vychladnúť.

Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuha a primiešame do vanilkového krému. Premiešame.

Tortovú formu vyložíme fóliou, na spodok uložíme detské piškóty, navrstvíme polovicu  vanilkového  krému, do krému vložíme nalámané keksy, a nakrájané banány, navrstvíme zvyšný krém, do krému vložíme zvyšné keksy a zarovnáme, odložíme do chladničky stuhnúť.

Vyšľaháme smotanu do tuha. Vyberieme vychladený a stuhnutý koláč, odstránime okraj tortovej formy a navrstvíme tuhú smotanu. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť!

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*