Ingrediencie:
- 750 ml mlieka
- 7 lyžíc cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 2 balíčky vanilkového pudingového prášku
- 1 lyžica kukuričného škrobu Gustin
- 125 g masla
- 200 ml smotany na šľahanie
- 1 balíček detských piškót okrúhlych
- 1 balíček maslových sušienok
- 200 ml smotany na šľahanie
- 1 balíček smetafix
- 1 banán
Postup:
Pudingový prášok a Gustín zmiešame a rozmiešame v 200 ml studeného mlieka. Zvyšné mlieko dáme variť, pridáme cukor a vanilkový cukor, zahrievame/ ale nesmie vrieť/ Do horúceho mlieka pridáme rozmiešaný pudingový prášok a Gustín a na miernom ohni za stáleho miešania voláme do hustá. Odstavte z tepla a primiešajte maslo, miešajte kým sa maslo roztopí a vznikne jednotný krém. Necháme mierne vychladnúť.
Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuha a primiešame do vanilkového krému. Premiešame.
Tortovú formu vyložíme fóliou, na spodok uložíme detské piškóty, navrstvíme polovicu vanilkového krému, do krému vložíme nalámané keksy, a nakrájané banány, navrstvíme zvyšný krém, do krému vložíme zvyšné keksy a zarovnáme, odložíme do chladničky stuhnúť.
Vyšľaháme smotanu do tuha. Vyberieme vychladený a stuhnutý koláč, odstránime okraj tortovej formy a navrstvíme tuhú smotanu. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť!
Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply