Tento krémeš je jednoduchý, veľmi chutný a môžete ho urobiť v dvoch verziách – buď ľahšiu verziu bez cukru, alebo úplne diétnu aj s diétnym cestom. Ja mám odskúšané obe a s oboma som veľmi spokojná. Rozdiel je len v tom, že v prvom prípade som použila obyčajné lístkové cesto, pretože som ho už mala rozmrazené. Druhá verzia z diétneho cesta.
Potrebujeme:
lístkové cesto
alebo
Vlastné fit cesto:
1 hrnček hladkej špaldovej múky
štipka škorice
2 lyžice medu
5 lyžíc mlieka
3 lyžice domáceho jablčného pyré alebo aj kupované jablčnej presnídávky
Na krém:
900 ml mlieka
3 ks vanilkového pudingového prášku
4 lyžice medu
3-4 lyžice hustého bieleho jogurtu
Krém:
250 g jemného tvarohu
cca 200 g bieleho jogurtu (dávala som od oka)
2 lyžice medu (alebo podľa toho, ako zladíte)
1 želatínový stužovač za studena
Postup:
Ak sa rozhodnete piecť z lístkového cesta, tak si jednoducho vyvaľkajte dva pláty cesta na plech s rozmermi 25 × 25 cm. Oba pláty pečieme zvlášť na plechu vystlanom papierom, pred pečením ich popicháme vidličkou. Každé cesto pečieme dozlata v predhriatej rúre pri teplote 180 ° C približne 10-15 minút. Potom pláty necháme vychladnúť.
Ak sa rozhodnete robiť vlastné cesto, postup je nasledujúci. Všetky suroviny na fit cesto jednoducho zmiešame v miske – mala by nám vzniknúť jednotná hmota. Plech na pečenie rovnakých rozmerov – mal by mať vyššiu steny, vyložíme papierom. Hmotu – alebo cesto, ktoré nám vzniklo natlačíme rovnomerne na dno formy. Dáme piecť do vyhriatej rúry pri 180 stupňoch asi 25 minút.
Pripravíme si puding – z mlieka a pudingov. Potom do pudingu vmiešame med a keď vychladne, primiešame puding. Puding navrstvíme na vychladnutý korpus.
V miske si zmiešame tvaroh s jogurtom a sladidlom, nakoniec pridáme aj želatínový stužovač (podľa návodu). Tvarohový krém navrstvíme na pudingovú vrstvu a dáme stuhnúť do chladničky.
Ak sme pracovali s lístkovým cestom tak postupujeme rovnako, akurát dáme plát lístkového cesta aj na vrch. Na obrázku krémeš z formy s odnímateľnými bokmi.
Nakoniec môžete poprášiť kokosovým cukrom.
Prajem vám dobrú chuť!
Leave a Reply