Vynikajúce buchty plnené karamelovým salkom, ktoré si zamilujete. S cestom sa pracuje luxusne, vďaka maslu a smotane je jemné a nadýchané.
Potrebujeme:
85 g masla alebo tuku
300 g polohrubej múky
1 vanilkový cukor
1 lyžice práškového cukru
1 dcl sladkej smotany
trochu citrón kôry alebo arómy
1 vajíčko
1 prášok do pečiva
Plnka:
karamelové salko
Postup:
1. Maslo nakrájame na kocky alebo nastrúhame na hrubom strúhadle. Pridáme ostatné suroviny a vypracujeme jemné cesto, ktoré sa oddeľuje od stien misky.
2. Rozvaľkáme na obdĺžnik, nakrájame na štvorce a naplníme karamelovým salkom. Uzavrieme do buchtičky a ukladáme na plech, ktorý sme vymazali maslom. Potrieme rozšľahaným žĺtkom a pečieme pri teplote 175 stupňov asi 20 minút.
3. Po upečení vrch posypeme práškovým cukrom a podávame. Ak chcete, môžete urobiť aj posýpku z masla, cukru a múky.
Prajeme vám dobrú chuť!
zdroj: woman.tiscali.cz
Leave a Reply