
Máte chuť na lahodnú jablkovú pochúťku, no nechce sa vám piecť? Potom vyskúšajte túto špeciálnu pochúťku!
Ingrediencie:
Základ:
- 2 polievkové lyžice margarínu, (alebo masla)
- 200-300 g maslových sušienok
- 1 kg jabĺk.
Krém:
- 2 vaječné žĺtky,
- 5 lyžíc cukru,
- 5 lyžíc múky,
- 1/2 litra mlieka,
- 150 g margarínu/masla
- vanilkový cukor.
Na zdobenie:
- smotana na šľahanie
- smetafix
- čokoláda.
Postup.
Margarín/maslo necháme roztopiť. Zmiešame s maslovými sušienkami a natlačíme na spodok formy na pečenie. Jablka očistíme a nastrúhame, vytlačíme šťavu a uložíme na sušienkový základ.
Múku zmiešame s cukrom, mliekom a žĺtkom a na miernom ohni za stáleho miešania varíme do hustá. Krém necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do peny, pridáme vanilkový cukor a po lyžiciach pridáme vychladnutý krém. Vymiešame do hladka.
Smotanu a smetafix vyšľaháme do tuha.
Krém navrstvíme na nastrúhané jablka, zahladíme, na vrch uložíme ešte jednu vrstvu maslových sušienok a na vrch navrstvíme šľahačku a posypeme strúhanou čokoládou. Odložíme do chladničky na 3-4 hodiny stuhnúť. Dobrú chuť!
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply