Neodoláte penovému krému! Na sviatky ho pečiem vždy, keďže s ním nie je takmer žiadna práca!
Ingrediencie:
- 4 vajcia
- 50 g masla
- 3 polievkové lyžice práškového cukru
- 5 lyžíc polohrubej múky
- pol balíčka prášku do pečiva
- 30 g maku
- 1 lyžička vanilkovej arómy
Na krém:
- 250 g mascarpone
- 2 dl šľahačkovej smotany
- 4 polievkové lyžice práškového cukru
- 1 balíček želatíny
- 80-100 g sterilizovaný ananás alebo broskyne
Postup:
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a maslom, potom pridáme múku, prášok do pečiva, mak a vanilkovú arómu, opatrne primiešame tuhý sneh. Cesto uhladíme na plech vystlaný papierom na pečenie alebo do tortovej formy. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 20 minút. Necháme vychladnúť!
Zmiešajte mascarpone a cukor. Ovocie nakrájame na malé kúsky a pridáme do mascarpóne. Želatínu rozpustíme v troche vody podľa návodu na obale a vmiešame do krému. Smotanu vyšľaháme a vmiešame do krému, krém rozotrieme na vychladnutý plat. Vrch posypeme makom a odložíme do chladničky, kým krém nestuhne. Dobrú chuť!
Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply