Ingrediencie:
- 7 vajec
- štipka soli
- 14 lyžíc cukru
- 200 g kokosovej múky
- 250 g margarínu/maslo
- 100 g čokolády na varenie
- 300 ml smotany na šľahanie
- 2 balíčky vanilkový cukor
Postup:
Bielka so soľou vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme 7 lyžíc cukru a šľaháme do tuha. Nakoniec pridáme 200 g strúhaného kokosu a opatrne vymiešame, pečieme na plechu na papieri na pečenie vo vyhriatej rúre pri 170°C asi 15 minút, dávame pozor, aby nám plát nezhnedol. Necháme vychladnúť.
Vymiešame sedem žĺtkov a sedem lyžíc cukru do peny, šľaháme nad parou kým začne hustnúť. pridáme 100g čokolády a margarín/maslo, a miešame, kým sa všetko rozpustí, za občasného miešania necháme vychladnúť.
Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom do tuha.
Na vychladnutý plát dáme čokoládový krém, zarovnáme a na vrch rovnomerne rozotrieme vyšľahanú šľahačku, zarovnáme. Koláč odložíme na 2-3 hodiny do chladničky. Dobrú chuť!
Leave a Reply