Ingrediencie:
- 1 balenie lístkového cesta
Orechové cesto:
- 6 vajec
- 180 g cukru
- 150 g čokolády v prášku
- 100 g mletých orechov
Krém:
- 1 balíček puding vanilka bourbon premium
- 500 ml mlieka
- 150 g kukuričný škrob Gussnela Dolcela
Postup:
Polovicu lístkového cesta rozvaľkáme a položíme na opačnú stranu plechu tak, aby cesto prevísalo cez okraje, pretože sa pri pečení stiahne. Cesto popicháme vidličkou a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 20 minút, alebo dozlatista. Necháme vychladnúť.
2. Druhú časť cesta rozvaľkáme a vložíme do formy a pečieme pri 180 °C asi 10 minút.
3. Žĺtky a cukor vymiešame do peny, pridáme čokoládový prášok, orechy a tuhý sneh z bielkov.
4. Orechové cesto vylejeme na lístkové cesto na panvici a pečieme ďalších 35 minút. Necháme vychladnúť.
5. Puding zmiešame s Gussnel a pár lyžicami mlieka a vymiešame do hladka. Zvyšné mlieko privedieme do varu, pridáme cukor a vmiešame pripravený puding. Za stáleho miešania varíme niekoľko minút do hustá, potom zmes ochlaďte.
6. Maslo vymiešame do peny a vmiešame do vychladnutého pudingu.
7. Krém nanesieme na vychladenú sušienku, zarovnáme a prikryjeme upečeným plátom z lístkového cesta.
Koláč odložíme na noc do chladničky, na druhý deň nakrájame a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!
Leave a Reply