Ingrediencie:
Cesto:
- 10 bielkov
- štipká soli
- 15 lyžíc cukru
- 100 g mletých arašidov (kúpiť v škrupine – povinné)
- 100 g mletých opražených lieskových orechov
- 3 polievkové lyžice oleja
- 3 lyžice múky
- 1 lyžica kakaového prášku
- 1 prášok do pečiva
Krém:
- 200 g arašidy na hrubo nasekané
- 10 žĺtok
- 200 g cukru
- 200 g čokoláda
- 200 g karamelové cukríky/ krowky/
Poleva:
- 500 ml smotany na šľahanie
- 300 g tmavej čokolády aspoň 50%
Postup:
Bielka oddelíme od žĺtkov a so štipkou soli vymiešame na tuhý sneh, potom pridáme cukor a olej.
Do misky dáme mleté lieskové orechy, mleté arašidy (najlepšie sú tie v škrupine, ošúpeme a pomelieme), múku, prášok do pečiva a kakao a potom to všetko jemne a opatrne vmiešame do tuhého snehu. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri 180°C asi 25 minút, ale kontrolujte, lebo čas pečenia závisí od toho, aký druh rúry máme. Necháme vychladnúť.
Krém:
Žĺtka a cukor vymiešame nad parou, keď začne hustnúť pridáme nalámanú čokoládu, a miešame, kým sa čokoláda nerozpustí, potom pridáme nasekané arašidy. Krém natrieme na základ.
Karamelové cukríky rozpustíme a hmotou polejem žĺtkový krém. Necháme stuhnúť.
Poleva:
Smotanu zahrievame, ale nesmie vrieť, odstavíme z ohňa a vložíme do nej nalámanú čokoládu a jemne miešame, kým sa všetka čokoláda nerozpustí, necháme mierne vychladnúť a ešte tekutú polevu dáme na vrch koláča, necháme stuhnúť. Dobrú chuť!
Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply