Hodvábny ovocný koláč! Zamilujete si ho už po prvom kúsku…

Ingrediencie:

  •  100 g zmäknutého masla/margarínu
  • 3 lyžice práškového cukru
  • 4 žĺtok
  • 2 vanilkové cukry
  • 1 lyžica kyslej smotany
  • 200 g múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 dl teplej vody

Ovocná vrstva:

  • 1,2 kg jabĺk 
  • 1 vanilkový cukor
  • 4 bielka
  • 6 lyžíc práškového cukru

Postup:

Zapnite rúru na 180 stupňov.

Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom, postupne za stáleho šľahania pridávame žĺtka a potom ostatné suroviny.  Pečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu asi  10 minút pri 180°C.

 Ošúpeme a nastrúhame jablká, pridáme  polovicu cukru a vanilkový cukor a dusíme, kým jablká nezmäknú a nepustia šťavu

Bielka s zvyšným cukrom vyšľaháme do tuha.

 Plech vyberieme z rúry, na predpečený základ  poukladáme udusené jablká, ktoré pustili šťavu, rovnomerne rozložíme. Na jablká rovnomerne  rozotrieme tuhý sneh a zarovnáme stierkou. Plech vrátime do rúry, znížime teplotu na 150°C a pečieme asi 30 minút. Necháme vychladnúť. Dobrú chuť!

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*