Griláž – Figaro! Naša obľúbená sviatočná cukrovinka…

Ingrediencie :

Náplň:

  • 300 g nahrubo nasekaných vlašských orechov
  • 3 vajcia
  • 300 g cukru
  • 250 g margarínu
  •  300 g  cukru
  • 2 tortové  oblátky

Postup:

Na plnku si v miske dobre vymiešame vajcia s cukrom a margarínom, pridáme nasekané vlašské orechy a na miernom ohni na sporáku (za stáleho miešania) varíme do zhustnutia.

 Zároveň v hlbokej panvici, tiež na miernom ohni, rozpustíme cukor na karamel (dbáme na to, aby sa nepripálil)

Plnka aj karamel by mali byť hotové približne v rovnakom čase. Plnku odstavíme z ohňa a vmiešame rozpustený karamel.

Oblátku vložíme na spodok formy s vyšším okrajom, na oblátku nalejeme plnku a na vrch položíme druhú oblátku. Zaťažíme a necháme stuhnúť. Najlepšie cez noc. Na druhý deň nakrájame. Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*