
Ingrediencie:
2 balíčky lístkové cesto
Vanilkový krém:
- 1 liter mlieka
- 3 balíčky vanilkový puding
- 2 žĺtky
- 200 g masla
- 200 g margarín
- 200 g cukru
Malinová náplň:
- 500 g malín
- 180 g cukru
- 200 ml vody
- 1 vanilkový pudingový prášok
Ešte budete potrebovať:
- 200 ml smotany na šľahanie
- stužovač šľahačky
Postup:
Mlieko zmiešame so žĺtkami a pudingovým práškom a za stáleho miešania uvaríme do hustá. Necháme vychladnúť.
Zmiešame maslo, margarín a cukor do peny, a zmiešame s vychladnutým pudingom. Dobre vymiešame.
Maliny uvaríme s cukrom a 90 ml vody. Keď sa cukor rozpustí a ovocie je uvarené, zmes rozmixujeme tyčovým mixérom. Pudingový prášok rozmiešame so zvyškom vody a za stáleho miešania pridáme k horúcim malinám. Necháme vychladnúť.
Lístkové cesto rozdelíme na štyri rovnaké časti, rozvaľkáme a upečieme pláty do zlatista. Upečené necháme chvíľu vychladnúť, a odstránime z nich všetky nerovnosti. Omrvinky si odložte, pretože sa vám budú neskôr hodiť ako posýpka na koláč.
Smotanu vyšľaháme so smeta fix do tuha.
Na spodok položíme jeden upečený lístkový plát, natrieme ho vanilkovým krémom, položíme druhý lístkový plát, natrieme ho malinovým krémom, položíme tretí plát a natrieme ho opäť zvyšným vanilkovým krémom, položíme posledný plát a na vrch natrieme vyšľahanú šľahačku, posypeme omrvinkami z lístkového cesta. Odložíme do chladničky stuhnúť. Dobrú chuť.
Leave a Reply