Ingrediencie :
Tmavý plát:
- 4 vajcia
- 4 lyžice cukru
- 3 lyžice polohrubej múky
- 2 polievkové lyžice kakaového prášku
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- štipka soli
- 1 polievková lyžica oleja
Biely plát:
- 4 bielka
- 6 lyžíc cukru
- 100 g kokosu
- trochu teplého mlieka
Krém:
- 4 žĺtky
- 5 lyžíc cukru
- 4 polievkové lyžice – Gussnel
- 4 dl mlieka
- 1 Vanilkový cukor
- 100 g masla
Ešte budete potrebovať:
- 2 dl sladkej smotany na šľahačku
- 50 g bielej čokolády
Postup:
Zo 4 bielkov vyšľaháme so štipkou soli tuhý sneh, pridáme cukor a šľaháme, kým sa cukor neroztopí, pridáme žĺtka a olej a šľaháme na najnižších otáčkach, nakoniec pridáme preosiatu múku, kakao a prášok do pečiva a zmiešame vareškou. Zmes vylejeme na plech s vystlaný papierom na pečenie a pečieme 15 minút. pri 180°C. Necháme vychladnúť a odstránime papier na pečenie.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme cukor a šľaháme, kým sa všetok cukor neroztopí, pridáme kokos a pomaly zdola nahor lyžicou miešame, kým sa zmes nespojí. Koláč vyberieme z rúry a kokosovú zmes rozotrieme na upečený tmavý základ. Pokračujte v pečení pri 175 C ďalších 20 minút. Podľa chuti môžeme upečený koláč poliať trochou teplého mlieka, pre tých, ktorí majú radšej šťavnatejšie koláče.
Gussnel zmiešame s 2 dl mlieka, vymiešame, pridáme žĺtka a premiešame, pridáme zvyšok mlieka, cukor a vanilkový cukor, privedieme do varu a za stáleho miešania uvaríme do hustá. Necháme vychladnúť a občas premiešame.
Smotanu vyšľaháme do tuhá.
Maslo vymiešame do peny. Maslo zmiešame s vychladnutým krémom a pridáme dve lyžice vyšľahanej šľahačky.
Krém navrstvíme na vychladnutý koláč a zarovnáme. Na vrch natrieme šľahačku a posypeme strúhanou bielou čokoládou. Necháme stuhnúť. Dobrú chuť!
Leave a Reply