Recept na šťavnaté kuracie prsia pečené v rúre!

Kuracie prsia pečené v rúre – neexistuje  jedlo, ktoré by bolo  ešte jednoduchšie a chutnejšie! Kuracie prsia dáme do zmesi bylín a potom sa pečú v rúre, kým nie sú jemné a šťavnaté!

Vďaka tomuto jednoduchému receptu na kuracie prsia pečené v rúre sa kuracie mäso skvele hodí do šalátov alebo ako samostatné jedlo. Môžeme  ho tiež nakrájať na  šťavnaté plátky a pridať  do sendvičov alebo ich zmiešať s obľúbenými dresingmi.

Ako dlho piecť kuracie prsia?

Kľúčom k dokonale šťavnatým kuracím prsiam je správne  načasovanie pečenia. Kuracie prsia sú prirodzene chudé, takže ak ich necháte v rúre príliš dlho, budú veľmi suché. Najdôležitejším krokom je nenechať mäso po upečení zakryté, aby „odpočívalo“ dlhšiu dobu, vďaka čomu budú prsia pečené v rúre  šťavnaté.

Aby ste si boli istí, že naše prsia sú dokonalé, mali by ste použiť teplomer na rýchle odčítanie teploty mäsa. Prsia pečené v rúre by mali dosiahnuť vnútornú teplotu 74 ° C v predhriatej  rúre na 205 ° C  po dobu od 22 do 26 minút – v závislosti od toho, aké veľké sú naše prsia.

Pečenie vykostených kuracích pŕs je veľmi jednoduché, kľúčom je čas a teplota pečenia.

  1. Predhrejte rúru na 205 °C
  2. Kuracie prsia vložte  do olivového oleja, byliniek a korenia
  3. Zapekaciu misu zľahka namažte tak, aby sa kuracie prsia nelepili.
  4. Kuracie prsia pečieme 22 – 26 minút alebo do dosiahnutia 74°C / vo vnútri mäsa/
  5. Pečené mäso odložte tak, aby odpočívalo skôr, ako ho nakrájate.

Tento jednoduchý recept na pečené kuracích prs obsahuje aj zmes talianskeho korenia, olivového oleja, papriky, soli a korenia, ale môžete to zmeniť v závislosti od toho, na čo kuracie mäso neskôr použijete. Rozmarín, oregano a dokonca aj citrónová šťava sú tiež ideálnym doplnkom tohto receptu.

Recept na pečené kuracie prsia

Prísady:

  • 5 – 6 kuracích pŕs – vykostené a bez kože
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica talianskeho korenia
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky sladkej papriky
  • 1/4 lyžičky čierneho korenia

Príprava:

  1. Predhrejte rúru na 205 °C
  2. Vložte olivový olej a iné korenie do misy a premiešajte.
  3. Pridajte  umyté kuracie prsia a dobre premiešajte, aby sa korenie dôkladne prilepilo na mäso.
  4. Žiaruvzdornú misu  alebo panvicu jemne namažte olivovým olejom, položte naň prsia a vložte ich do predhriatej rúry na 205 °C
  5. Pečieme 22 – 26 minút.
  6. Po upečení nechajte stáť 5 – 10 minút na odpočinok.
  7.  Môžete nakrájať. Dobrú chuť!

Ak Vás tento spôsob prípravy zaujal, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*