Orechový krémeš! Každý si pýta recept na túto pochúťku.

Ingrediencie

Cesto:

  • 1 hrnček cukru,
  • 1 šálka nasekaných vlašských orechov,
  • 1 šálka mlieka,
  • 1 hrnček polohrubej múky,
  • pol hrnčeka masla alebo oleja,
  • 1 vajce,
  • 1 balenie prášku do pečiva,
  • 1 balíček vanilkového cukru,
  • 1 štipka soli.

Krém:

  • 2 balíčky vanilkového pudingového prášku,
  • 5 dl mlieka,
  • 200 g masla,
  • 100 g práškového cukru,
  • 1 balíček  vanilkového cukru.
  • 2 dl smotany na šľahanie

Príprava

Všetky ingrediencie na cesto vložíme do misy a vymiešame hladké a lesklé cesto. Pečieme na plechu na papieri na pečenie vo vyhriatej rúre pri 180°C upečieme do ružova. Urobíme si test ihlou.

Z mlieka a pudingového prášku uvaríme hustý puding, necháme vychladnúť.

Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny a pridáme do vychladnutého pudingu a  dobre vymiešame.

Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom do tuha.

Na vychladnuté cesto navrstvíme krém, zarovnáme a na vrch dáme vyšľahanú šľahačku, zarovnáme.

Vrch posypeme mletými vlašskými orechmi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*