Piškótový krémový jablkový koláč. Rovno si naložte na tanier 2 kusy!

Nastrúhané jablka zmiešajte s pudingovým práškom!

Ingrediencie:

Cesto:

  • 200 g kryštálový cukor
  • 1 dcl vody
  • 4 vajcia
  • 1 dcl oleja
  • 200 g hladká múka
  • 1 balíček vanilkový cukor
  • 1 balíček prášok do pečiva
  • štipka soli

Jablková náplň:

  • 1 kg nastrúhaných jabĺk
  • 2-3 lyžice cukru
  • pol balíčka vanilkového pudingového prášku

Pudingový krém:

  • 0,5 l mlieka
  • 1,5 balíčka vanilkového pudingového prášku
  • 4 PL cukru
  • 100 g masla
  • 2 PL kyslej smotany
  • 2 dl smotany na šľahanie

Postup:

Bielka vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Žĺtka vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom do peny, za stáleho miešania pridáme olej, vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec opatrne primiešame tuhý sneh z bielkov.

Pečieme vo vyhriatej rúre na plechu vyloženom papierom na pečenie pri 180°C asi 25-30 do ružova. Necháme vychladnúť a odstránime papier na pečenie.

1 kg nastrúhaných jabĺk podusíme s 3-4 lyžicami cukru podľa chuti. Zahustíme polovicou balíčka pudingového prášku, za stáleho miešania necháme 1-2 minúty zovrieť a odložíme  do chladničky.

1,5 balenia pudingového prášku dáme variť  so 4 PL cukru, pridáme 0,5 l mlieka, za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Pridáme 80 g masla a 2 lyžice kyslej smotany, necháme vychladnúť.

2 dl smotany vyšľaháme na tuhú šľahačku.

Na vychladnutý piškótový plát navrstvíme podusené a vychladené jablka, zarovnáme, natrieme vanilkový krém, zarovnáme a na vrch navrstvíme tuhu šľahačku. Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*