Nastrúhané jablka zmiešajte s pudingovým práškom!
Ingrediencie:
Cesto:
- 200 g kryštálový cukor
- 1 dcl vody
- 4 vajcia
- 1 dcl oleja
- 200 g hladká múka
- 1 balíček vanilkový cukor
- 1 balíček prášok do pečiva
- štipka soli
Jablková náplň:
- 1 kg nastrúhaných jabĺk
- 2-3 lyžice cukru
- pol balíčka vanilkového pudingového prášku
Pudingový krém:
- 0,5 l mlieka
- 1,5 balíčka vanilkového pudingového prášku
- 4 PL cukru
- 100 g masla
- 2 PL kyslej smotany
- 2 dl smotany na šľahanie
Postup:
Bielka vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Žĺtka vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom do peny, za stáleho miešania pridáme olej, vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec opatrne primiešame tuhý sneh z bielkov.
Pečieme vo vyhriatej rúre na plechu vyloženom papierom na pečenie pri 180°C asi 25-30 do ružova. Necháme vychladnúť a odstránime papier na pečenie.
1 kg nastrúhaných jabĺk podusíme s 3-4 lyžicami cukru podľa chuti. Zahustíme polovicou balíčka pudingového prášku, za stáleho miešania necháme 1-2 minúty zovrieť a odložíme do chladničky.
1,5 balenia pudingového prášku dáme variť so 4 PL cukru, pridáme 0,5 l mlieka, za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Pridáme 80 g masla a 2 lyžice kyslej smotany, necháme vychladnúť.
2 dl smotany vyšľaháme na tuhú šľahačku.
Na vychladnutý piškótový plát navrstvíme podusené a vychladené jablka, zarovnáme, natrieme vanilkový krém, zarovnáme a na vrch navrstvíme tuhu šľahačku. Dobrú chuť!
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply